Sodankylän Likiliikkeet juttusarja

Tässä juttusarjassa esitellään Sodankylässä toimivia Likiliikkeitä. Juttusarjan julkaisee Likiliike Väärti Sompio-lehti

Likiliikkeeseen kuuluminen tuo näkyvyyttä ja herättelee paikallisia käyttämään oman kylän palveluja

Ensimmäisenä on vuorossa Sodankylästä ensimmäisenä Likiliikkeeseen liittynyt Kello- ja Korukamari, Magga Oy. Yritystä luostaaavat Eero ja Marja-Leena Magga.

Kello- ja Korukamari on ollut mukana Likiliike Sodankylän perustamisesta saakka. Liike sertifioitiin 25.10.2019. Itseasiassa Marja-Leena on allekirjoittanut Likiliike Sodankylän perustamisasiakirjan 10.10.2019 Sodankylän Yrittäjät ry:n puheenjohtajana.

Koko juttu on luettavissa Sompiosta, klikkaa tästä!

Tulevaisuus näyttää valoisalta uuden sukupolven astuessa remmiin

Toisena yrityksenä on vuorossa Jokkerin Hiihtomesta Oy.

Yrityksessä on parhaillaan menossa sukupolven vaihdos, kun yrityksen johtoon on siirtymässä Ollimatti Hietala, jonka vanhemmat Jouko Hietala ja Tarja Yli-Tepsa-Hietala ovat aloittaneet yrityksen toiminnan vuonna 1993. Toiminta laajeni kiinteistönhoitopuolelle vuonna 1998.

Jokkerin Hiihtomesta vastaa Kommattivaaran laskettelukeskuksen toiminnoista sekä Kommattivaaran alueen latuhuollosta.

Koko juttu on luettavissa Sompiosta, klikkaa tästä!

Suosimalla paikallisia turvataan palveluiden ja työpaikkojen säilyminen täällä

Kolmantena yrityksenä on vuorossa Jokapaikanhöylät.

Yrityksen pääasiallinen toimiala on rakentaminen. Kysymyksiin vastasi yrittäjä Jari Hakkarainen.

Lähdin mukaan ensimmäisten joukossa, perustajajäsenenä nro 3. Kun kuulin Likiliikkeestä ja sen tarkoituksesta niin minulle oli heti selvää, että haluan mukaan. Haluan olla mukana edistämässä paikallisuutta ja olla samalla edistämässä paikallista elinvoimaa.

Koko juttu on luettavissa Sompiosta, klikkaa tästä!

Likiliikkeet ovat varmasti paikallisia yrityksiä

Neljäntenä yrityksenä on vuorossa Camping Nilimella.

Yrityksen pääasiallinen toimiala on majoitus- ja ravintola-ala. Liiketoimintaan kuuluvat Camping Nilimella ja Piitsi Pubi. Kysymyksiin vastasi yrittäjä Antti Rintala.
Lähdimme mukaan Likiliikkeeseen varsin aikaisessa vaiheessa. Kun Likiliike tuli Sodankylään, olin Sodankylän Yrittäjien hallituksessa ja saimme jo heti alussa tietoa Likiliikkeestä ja sen toiminnasta sekä tarkoituksesta. Haluamme olla osa paikallisten yritysten verkostoa ja tukea osaltamme paikallisuutta.

Paikallisten yritysten suosiminen lisää paikallista ostovoimaa ja työpaikkoja ja sitä myötä myös parempia palveluita. Kaikkea ei voi tilata netistä, ja mikä tärkeintä, netistä ei voi ostaa asiakaspalvelua.

Koko juttu on luettavissa Sompiosta, klikkaa tästä!

Koulutetut ammattilaiset osaavat neuvoa ja tarjota asiakkaille meillä leikatuista lihoista ja kaloista parhaat herkut!

Viidentenä yrityksenä on vuorossa K-Supermarket Pohjantähti.

Lähdimme mukaan heti alkuvaiheessa ja virallisesti olemme Likiliike numero 8. Mielestäni on erittäin tärkeää, että on olemassa konsepti, jolla voidaan kertoa asiakkaille ”rinta rottingilla”, että olemme paikallinen yritys. Olemme toimineet paikkakunnalla 17 vuotta, mutta en usko, että kaikki siltikään tietävät, että maksamme yrityksemme tuloksesta verot Sodankylän kuntaan, ja näin toimii lisäksemme vain yksi ruokakauppa Sodankylässä. Likiliikkeen kautta on myös mahdollista verkostoitua, joka on varsinkin uusille eikä vielä niin tunnetuille yrityksille ja yrittäjille tärkeä asia.

Koko juttu on luettavissa Sompiosta, klikkaa tästä!

Pyrimme myös aina toteuttamaan asiakkaiden toiveet eli, jos sitä ei ole, niin tilataan!

Kuudentena yrityksenä on vuorossa K-Market Sodankylä.

Olemme olleet mukana Sodankylän Likiliikkeessä heti alusta alkaen eli olemme yksi perustajajäsenistä. Mukaan lähtemistä ei tarvinnut juuri miettiä.

Ajatus paikallisuuden esiin tuomisesta ja yhteistyöstä ovat loistavia. Hyötyjä ovat hienot tapahtumat, lahjakorttijärjestelmään kuuluminen ja tietenkin Likiliike-brändin hyödyntäminen.

Koko juttu on luettavissa Sompiosta, klikkaa tästä!

Olemme palvelleet kylässä yli 30 vuotta

Seitsemäntenä yrityksenä vuorossa on Euronics Sodankylä.

Liityimme mukaan seitsemäntenä yrityksenä pian perustamisen jälkeen lokakuussa 2019. Liityimme mukaan, koska haluamme olla osa alueellista yrittäjäyhteisöä ja vahvistaa mielikuvaa, että olemme edelleen täysin sodankyläläisessä omistuksessa oleva yritys – kuten ”Toimistotiedon aikoinakin”. 

Osana Likiliikettä voimme ja saamme tehdä yhteistyötä muiden paikallisten toimijoiden kanssa.

Paikallisuus, palvelu ja luotettavuus. Likiliikkeen yritykset tarjoavat omien tuotteiden ja palveluiden lisäksi usein myös lisäpalveluita, ja mikä parasta – ovat tavoitettavissa aina.

Koko juttu on luettavissa Sompiosta, klikkaa tästä!

Meille oli itsestään selvää, että kuulumme Likiliikkeeseen!

Kahdeksantena yrityksenä vuorossa on Riipi Puukko.

Likiliike oli tuttu meille jo Rovaniemeltä. Salaa ehdimme toivoa, että saisimme sen myös Sodankylään. Toive onneksi toteutui. Meille oli itsestään selvää, että kuulumme Likiliikkeeseen. Olemmekin yksi Likiliike Sodankylän perustajayrityksistä.

Likiliike muistuttaa meitä kaikkia paikallisten yritysten tärkeydestä. Merkki myös kertoo kuluttajalle aidon paikallisen toimijan. Likiliike-lahjakortti on myös loistava maksuväline, joka käy myös meillä.

Koko juttu on luettavissa Sompiosta, klikkaa tästä!

Haluamme olla mukana liikuttamassa sodankyläläisiä!

Yhdeksäntenä yrityksenä vuorossa Urheilu Harjus.

Olemme olleet mukana alusta asti, liityimme 25.10.2019. Haluamme olla mukana kehittämässä paikallisia palveluita, niiden pysymistä Sodankylässä ja liikuttamassa sodankyläläisiä.

Saadaan pidettyä palvelut Sodankylässä. Säilytetään työpaikkoja ja pidetään kuntaa elinvoimaisena. Asiakas saa henkilökohtaista palvelua ja neuvontaa, ongelmien sattuessa on helppo kääntyä myyjäliikkeen puoleen.

Koko juttu on luettavissa Sompiosta, klikkaa tästä!

Innostus kaikkeen pärisevään yhdistää asiakkaiden kanssa!

Kymmenentenä yrityksenä vuorossa KoneVasara.

Lähdimme mukaan alkukahinoissa 12. joulukuuta 2019. Haluamme olla mukana paikallisessa yrittäjäyhteisössä.

Likiliikkeen asiakas tietää kannattavansa paikallista yrittäjää.

Haluamme kiittää asiakkaitamme ja toivotamme kaikki tervetulleiksi täyden palvelun koneliikkeeseemme. Meitä yhdistää asiakkaiden kanssa innostus ja mielenkiinto kaikkeen pärisevään.

Koko juttu on luettavissa Sompiosta, klikkaa tästä!

Veikon Koneen Jukka Haavisto: ”Pyrimme aina kympin suorituksiin”

Yhdestoista yritys, vuorossa Veikon Kone.

Likiliikkeen hyöty meille on kuulua samanhenkisten sodankyläläisomisteisten yritysten joukkoon. Likiliike-logolla kerromme olevamme se paikallinen yrittäjä tässä ihan likellä. Tärkein sidosryhmämme ja palkanmaksajamme ovat paikalliset ihmiset ja yritykset. Ilman heitä ei ole meitä.

Veikon Koneen vahvuus on monipuolisuus ja vankka kokemus, sekä toimitusvarmuus ja nopeus. Meidän yhteenlaskettu kokemus kodintekniikasta ja viihde-elektroniikasta on yli 30 vuotta – kokemusta ei voi ostaa.

Koko juttu on luettavissa Sompiosta, klikkaa tästä!

Kirjakauppa Pukstaavin Tuovi Simula: ”Halusin heti mukaan Likiliikkeen toimintaan”

Kahdestoista yritys, vuorossa Kirjakauppa Pukstaavi Ky.

 Likiliikkeen logotarra ulko-ovessa kertoo asiakkaille liikkeen olevan paikallinen. Meillä myydään Likiliike-lahjakortteja, joka on paikallista valuuttaa. Raha jää varmasti omaan kylään, kun ostaa Likiliikkeen lahjakortin. Se on muuten aivan huippu lahjaidea.

 Pukstaavi on Suomen pohjoisin kirjakauppa ja ainoa kivijalka kirjakauppa Lapissa. Meillä on erittäin hyvä valikoima lappilaista kirjallisuutta. 

Koko juttu on luettavissa Sompiosta, klikkaa tästä!