Sodankylän Likiliikkeet juttusarja

Tässä juttusarjassa esitellään Sodankylässä toimivia Likiliikkeitä. Juttusarjan julkaisee Likiliike Väärti Sompio-lehti

Likiliikkeeseen kuuluminen tuo näkyvyyttä ja herättelee paikallisia käyttämään oman kylän palveluja

Ensimmäisenä on vuorossa Sodankylästä ensimmäisenä Likiliikkeeseen liittynyt Kello- ja Korukamari, Magga Oy. Yritystä luostaaavat Eero ja Marja-Leena Magga.

Kello- ja Korukamari on ollut mukana Likiliike Sodankylän perustamisesta saakka. Liike sertifioitiin 25.10.2019. Itseasiassa Marja-Leena on allekirjoittanut Likiliike Sodankylän perustamisasiakirjan 10.10.2019 Sodankylän Yrittäjät ry:n puheenjohtajana.

Koko juttu on luettavissa Sompiosta, klikkaa tästä!

Tulevaisuus näyttää valoisalta uuden sukupolven astuessa remmiin

Toisena yrityksenä on vuorossa Jokkerin Hiihtomesta Oy.

Yrityksessä on parhaillaan menossa sukupolven vaihdos, kun yrityksen johtoon on siirtymässä Ollimatti Hietala, jonka vanhemmat Jouko Hietala ja Tarja Yli-Tepsa-Hietala ovat aloittaneet yrityksen toiminnan vuonna 1993. Toiminta laajeni kiinteistönhoitopuolelle vuonna 1998.

Jokkerin Hiihtomesta vastaa Kommattivaaran laskettelukeskuksen toiminnoista sekä Kommattivaaran alueen latuhuollosta.

Koko juttu on luettavissa Sompiosta, klikkaa tästä!

Suosimalla paikallisia turvataan palveluiden ja työpaikkojen säilyminen täällä

Kolmantena yrityksenä on vuorossa Jokapaikanhöylät.

Yrityksen pääasiallinen toimiala on rakentaminen. Kysymyksiin vastasi yrittäjä Jari Hakkarainen.

Lähdin mukaan ensimmäisten joukossa, perustajajäsenenä nro 3. Kun kuulin Likiliikkeestä ja sen tarkoituksesta niin minulle oli heti selvää, että haluan mukaan. Haluan olla mukana edistämässä paikallisuutta ja olla samalla edistämässä paikallista elinvoimaa.

Koko juttu on luettavissa Sompiosta, klikkaa tästä!

Likiliikkeet ovat varmasti paikallisia yrityksiä

Neljäntenä yrityksenä on vuorossa Camping Nilimella.

Yrityksen pääasiallinen toimiala on majoitus- ja ravintola-ala. Liiketoimintaan kuuluvat Camping Nilimella ja Piitsi Pubi. Kysymyksiin vastasi yrittäjä Antti Rintala.
Lähdimme mukaan Likiliikkeeseen varsin aikaisessa vaiheessa. Kun Likiliike tuli Sodankylään, olin Sodankylän Yrittäjien hallituksessa ja saimme jo heti alussa tietoa Likiliikkeestä ja sen toiminnasta sekä tarkoituksesta. Haluamme olla osa paikallisten yritysten verkostoa ja tukea osaltamme paikallisuutta.

Paikallisten yritysten suosiminen lisää paikallista ostovoimaa ja työpaikkoja ja sitä myötä myös parempia palveluita. Kaikkea ei voi tilata netistä, ja mikä tärkeintä, netistä ei voi ostaa asiakaspalvelua.

Koko juttu on luettavissa Sompiosta, klikkaa tästä!

Koulutetut ammattilaiset osaavat neuvoa ja tarjota asiakkaille meillä leikatuista lihoista ja kaloista parhaat herkut!

Viidentenä yrityksenä on vuorossa K-Supermarket Pohjantähti.

Lähdimme mukaan heti alkuvaiheessa ja virallisesti olemme Likiliike numero 8. Mielestäni on erittäin tärkeää, että on olemassa konsepti, jolla voidaan kertoa asiakkaille ”rinta rottingilla”, että olemme paikallinen yritys. Olemme toimineet paikkakunnalla 17 vuotta, mutta en usko, että kaikki siltikään tietävät, että maksamme yrityksemme tuloksesta verot Sodankylän kuntaan, ja näin toimii lisäksemme vain yksi ruokakauppa Sodankylässä. Likiliikkeen kautta on myös mahdollista verkostoitua, joka on varsinkin uusille eikä vielä niin tunnetuille yrityksille ja yrittäjille tärkeä asia.

Koko juttu on luettavissa Sompiosta, klikkaa tästä!